Innovatieve scholen is een initiatief van perfICTion.
Voor al uw vragen, bel of surf naar:

Aanmelden :

Samen bouwen aan het onderwijs van morgen

Innovatieve scholen biedt onderwijsinstellingen, directies, onderwijzend personeel, ICT coördinatoren, bedrijfsleven en derden een ondersteunend platform in de uitbouw van de school van morgen.

Innovatieve scholen heeft als doel om alle actoren samen te brengen rond innovatie in het onderwijs en de kracht van het delen van kennis, ideeën en visies optimaal te laten werken. Niet het zoveelste initiatief dat revolutie predikt, maar op zoek gaat naar haalbare innovatieve projecten. Dit steeds met respect voor de sterke troeven van ons hedendaags onderwijs, met oog voor de budgettaire mogelijkheden en vooral met zij die zich dagelijks inzetten in de klas.

 

Spieken? Het loont als het over uw ICT strategie gaat!

PerfICTion deelt haar expertise in professionele, kosten efficiënte ICT oplossingen en diensten met het onderwijs. PerfICTion bouwde een hoop expertise en ervaring op in het aanbieden, adviseren en implementeren van professionele en kosten efficiënte ICT oplossingen bij kmo’s, overheid en organisaties.Deze expertise stellen we vandaag ter beschikking van het onderwijs via onze “innovatieve scholen” cluster, met als doel ze optimaal te ondersteunen in de verdere uitbouw van hun ICT strategie en infrastructuur.

PerfICtion: Nationaal platform van Regionale ICT partners

Door de regionale vertegenwoordiging staan de PerfICTion partners dicht bij hun klanten, zijn ze rechtstreeks aanspreekbaar, flexibel en kennen ze de behoefte en noden zeer goed. Daarenboven maken ze deel uit van een platform van meer dan 250 ICT-experten, die ze kunnen inschakelen in uw projecten. Dit samen met de ondersteuning van leidinggevende ICT vendoren zoals HP, Microsoft, Brother, Vasco, Lenovo, Fujitsu, Samsung, Philips, Trend Micro, enz .. en de ontwikkeling van gezamenlijke oplossingen en diensten maakt dat ze kosten efficiënte professionele totaaloplossingen kunnen bieden.

ICT binnen het onderwijs moet praktisch, realiseerbaar en betaalbaar zijn.

Innovatie binnen het onderwijs en de rol van informatie technologie is vandaag hot, elke dag ontspruiten er nieuwe initiatieven en ideeën. Echter de scholen, directies en leerkrachten worden nog maar al te vaak geconfronteerd met beperkingen op vlak van kennis, lange termijn strategie en budget. Hier ziet PerfICTion dan ook haar toegevoegde waarde door de jaren ervaring zowel technisch, adviserend als financieel.

Cluster “Innovatieve scholen” een breed platform van technologie partners.

Door de cluster innovatieve scholen breiden we ons expertise platform verder uit. De traditionele ICT oplossingen zoals managed wireless netwerken, virtualisatie, storage, beveiliging enz... vullen we aan met partnerships op vlak van interactieve leermiddelen, camerabewaking, toegangscontrole, bekabeling enz… Zodat we u kunnen ondersteunen in de uitbouw van een strategie op korte en lange termijn.

Voor meer informatie contacteer ons op 016/20.09.44 of neem contact met onze vertegenwoordiging in uw regio.

MS-KIS 4 is de 4e editie van de schoolakkoorden.

Deze contracten zijn na ondertekening van de Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke kansen en Brussel, Pascal Smet, geldig voor een periode van 3 jaar, met ingang op 1 oktober 2013. Elke school heeft de vrije keuze om zich in te schrijven. De MS-KIS overeenkomst is koepel-overschrijdend en dus beschikbaar voor alle onderwijsinstellingen.

 

Wat biedt MS-KIS 4

 • Sterk verlaagde prijzen op legale Microsoft software voor het onderwijs met prijsgarantie voor 3 jaar.
 • Software Assurance voor 3 jaar, d.w.z. dat u steeds de laatste software mag gebruiken.
 • Work @ home rechten, leerkrachten en administratief personeel mogen gratis een tweede kopie van een aantal producten thuis gebruiken, met een maximum van het aantal gerapporteerde licenties.

 

Optie tot Enterprise Desktop.

U heeft de mogelijkheid om zich in te schrijven voor een Enterprise desktop-versie in MS-KIS. Deze versie krijgt dezelfde korting als de standaard desktop-versie. Het verschil tussen een desktop en Enterprise versie is het type CAL (Core Acces License) die u ontvangt. De standaard versie krijgt een Core CAL. De Core CAL suite houder heeft toegang tot de Base Cals exclusief het System Center Client Management Suite.

In onderstaande tabel kan u de verschillen vinden tussen de Core en Enterprise CAL suite.

 

Bepaling aantal licenties

Bij het MS-KIS contract wordt het aantal licenties per school berekend aan de hand van het aantal toestellen dat de school heeft. U huurt dus 1 licentie per toestel.

 

Welke software ontvangt u?

Bij aankoop van een MS-KIS licentie krijgt u toegang tot verscheidene Microsoft software.

 • Microsoft Windows 8 UPGRADE, de nieuwste versie van het besturingssysteem. In de vorm van een verse installatie of upgrade (er is altijd een basisOS nodig). U heeft altijd het recht om ook te downgraden naar vorige versies en andere talen.
 • De laatste versie van Microsoft Office Pro Plus (Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Outlook, OneNote, Lync en InfoPath)
 • CAL, Client acces License. De CAL is de toegang voor licentiehouders aan de Microsoft servers zodat u eenvoudig de software kan downloaden.

Voor Mac OS-toestellen verwerft u het recht op een dual-boot (het draaien van twee besturingssystemen), verder is Microsoft Office voor MAC ook beschikbaar.

 

Wie mag zich inschrijven op MS-KIS 4?

Het MS-KIS 4-aanbod geldt voor de in ruime zin door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde of gesubsidieerde instellingen voor gewoon en buitengewoon, voltijds en deeltijds onderwijs.

 

Minimale duur overeenkomst

De MS-KIS 4 koepelovereenkomst die de Minister heeft afgesloten, start op 1 oktober 2013 en loopt tot 30 september 2016.

De MS-KIS overeenkomst start altijd op 1 oktober en eindigt op 30 september. Bij het afsluiten van de MS-KIS 4 overeenkomst wordt een duur vastgelegd van de overeenkomst. Deze bedraagt 3 jaar.

Een school kan zich ook na 1 oktober inschrijven, maar betaalt steeds voor een volledig jaar, dat willen zeggen van 1 oktober tot 30 september.

 

Instapmogelijkheden

Verder is het niet meer mogelijk om cd-versies van de software te ontvangen, alle software is online beschikbaar. Ieder contract krijgt een eigen Volume License website voor het verkrijgen van de productdownloads en licentiesleutels.

OVS-EES

MS-KIS/OVS-EES (Open Value Subscription for Education Solutions) is een gloednieuwe aanbieding naar het onderwijs, hierdoor krijgt de school meer licentiemogelijkheden en kunnen zij de best passende formule nemen. De MS-KIS/OVS-EES overeenkomst treedt in op 1 oktober 2013.

 

Wat biedt de MS-KIS/OVS-EES overeenkomst?

 • Aantal licenties gebaseerd op totaal aantal FTE’s in een school of schoolgemeenschap.
 • Sterk verlaagde prijzen op legale Microsoft software voor het onderwijs, met prijsgarantie voor 3 jaar.
 • Software Assurance voor 3 jaar, d.w.z. dat u steeds de laatste software zal ontvangen.
 • Gratis thuisgebruiksrechten voor alle leerkrachten en administratief personeel.

 

Bepaling aantal licenties

Bij de MS-KIS/OVS-EES overeenkomst wordt er gebruik gemaakt van de FTE-telling. Bij deze overeenkomst wordt er gebruik gemaakt van de FTE-telling. FTE –full time equivalent- is een getal dat bepaald wordt door het totaal voltijds aantal gebruikers te tellen van de school. Per FTE zal er 1 licentie aangekocht moeten worden.

Eén FTE is een lid van het educatief personeel of leerling dat minimaal 200 uur werk per jaar presteert in de instelling. Dit komt overeen met 6 lestijden per week.

Om een vergelijking te kunnen maken tussen MS-KIS en de MS-KIS/OVS-EES telling ontwikkelde we een handige vergelijkingstool. Zo kan u het voordeligste pakket vinden dat bij uw school past: Vergelijkingstool.

 

Welke software ontvangt u?

Een school die kiest voor de MS-KIS/OVS-EES overeenkomst krijgt voor alle desktops binnen de school gebruiksrechten voor:

  • Microsoft Windows 8 UPGRADE, de nieuwste versie van het besturingssysteem. In de vorm van een verse installatie of upgrade (er is altijd een basisOS nodig). U heeft altijd het recht om ook te downgraden naar vorige versies en andere talen.
  • Microsoft Office Pro Plus (Word, Excel, PowerPoint, Access, Publisher, Outlook, OneNote, Lync en InfoPath)
  • CAL, Client acces License. De CAL is de toegang voor licentiehouders aan de Microsoft servers zodat u eenvoudig de software kan downloaden

Voor Mac OS-toestellen verwerft u het recht op een dual-boot (het draaien van twee besturingssystemen), verder is Microsoft Office voor MAC ook beschikbaar.

 

Wie mag zich inschrijven op MS-KIS/OVS-EES?

Het MS-KIS/OVS-EES-aanbod geldt voor de in ruime zin door de Vlaamse Gemeenschap gefinancierde of gesubsidieerde instellingen voor gewoon en buitengewoon, voltijds en deeltijds onderwijs.

 

Minimale duur overeenkomst

De MS-KIS/OVS-EES koepelovereenkomst die de Minister heeft afgesloten, start op 1 oktober 2013 en loopt tot 30 september 2016.

De MS-KIS/OVS-EES overeenkomst start altijd op 1 oktober en eindigt op 30 september. Bij het afsluiten van de MS-KIS/OVS-EES overeenkomst wordt een duur vastgelegd van de overeenkomst. Deze bedraagt 3 jaar.

Een school kan zich ook na 1 oktober inschrijven, maar betaalt steeds voor een volledig jaar, dat willen zeggen van 1 oktober tot 30 september. Meer informatie hierover kan u vinden in de contracten of bij uw AER.

 

Instapmogelijkheden

Verder is het niet meer mogelijk om cd-versies van de software te ontvangen, alle software is online beschikbaar. Ieder contract krijgt een eigen Volume License website voor het verkrijgen van de productdownloads en licentiesleutels.

Innovatieve scholen is een initiatief van perfICTion.
Voor al uw vragen, bel of surf naar: